Coronamaatregelen


Na een onverwachte stop van enkele maanden, kan er vanaf woensdag 20 mei 2020 opnieuw getraind worden in het sportpark. Weliswaar onder strikte voorwaarden, zodat alles veilig kan verlopen, zowel voor de atleten als voor de trainers. De club heeft het nodige beschermingsmateriaal aangekocht en heeft een veiligheidsplan opgesteld. Verder kan onze corona-coördinator, Michiel Goetgebeur (0475-38 52 92) meer informatie geven aan iedereen die vragen heeft.


Algemeen

* Ga (vooraf) thuis naar het toilet. Het gebouw met de toiletten is niet open!
* Ouders zijn (momenteel) niet toegelaten in het sportpark. Het is nog verboden om te trainen met toeschouwers en er geldt nog steeds een samenscholingsverbod.
* Kom via de officiële ingang in de Dudenhofenlaan (bij de grote parking) naar de piste. De andere ingangen blijven gesloten.
* Aankomen die je maximaal 10 minuten voor de training start.
* Bij aankomst was je je handen met water en zeep. Er is begeleiding voorzien vanuit de club.
* Raak materiaal dat klaarligt niet zomaar aan. Het wordt, vóór het gebruikt wordt, door de trainers of begeleiders ontsmet. Er wordt ook voor gezorgd dat elk stuk materiaal door zo weinig mogelijk verschillende atleten aangeraakt wordt. Indien mogelijk zal elk stuk materiaal maar door één atleet aangeraakt worden.
* Hou tijdens de training 1,5 meter afstand van iedereen. Tijdens het lopen blijft er tussen 2 atleten 1 baan vrij. Atleten die die achter elkaar in eenzelfde baan lopen, houden minstens 5 meter afstand.

Kangoeroe - Benjamin - Pupil (geboren in 2009 of later)

* Ouders begeleiden hun kinderen tot aan de ingang van het stedelijk sportpark 'De Lenspolder'. Véronique of een andere begeleider neemt het vanaf daarover. Ouders komen het sportpark niet binnen.
* Na de training worden de kinderen naar de uitgang begeleid. Ouders wachten aan de parking.
* De atleten worden in groepjes opgedeeld, zodat er maximaal 20 per trainer zijn.

Vanaf miniem (geboren in 2008 of vroeger)

* Ouders zijn niet toegelaten in het sportpark.
* Na de training verlaten de atleten onmiddellijk het sportpark.


Trainingen

Omwille van de coronacrisis gelden aangepast trainingsuren. Alle trainingen gaan door in het stedelijk sportpark 'De Lenspolder' in Nieuwpoort, tenzij anders aangegeven door de trainer.


Maandag 18.00u-19.00u: miniemen (11-12 jaar) - Trainer: Veronique Louwie.


Woensdag 16.45u-17.45u: kangoeroes, benjamins en pupilen (5-10 jaar) - Trainer: Hannah Devisch, Eline Demeester en Femke Beyens.

Woensdag 18.00u-19.30u: vanaf cadet (13 jaar en ouder) - Trainer: Sandra Stals en Kjell Provost.

Woensdag 19.00u-20.30u: afstandslopers - Trainer: Bjorn Ringoot.


Donderdag 18.00u-19.00u: miniemen (11-12 jaar) - Trainer: Veronique Louwie.


Vrijdag 16.45u-17.45u: kangoeroes, benjamins en pupilen (5-10 jaar) - Trainer: Hannah Devisch, Eline Demeester en Femke Beyens.

Vrijdag 18.00u-19.30u: vanaf cadet (13 jaar en ouder) - Trainer: Sandra Stals en Kjell Provost.

Vrijdag 19.00u-20.30u: afstandslopers - Trainer: Bjorn Ringoot.


Zaterdag 10.30u-12.30u: speerwerpen (11 jaar en ouder) - Trainer: Inge Verhelst.


Zondag 10.30u-12.30u: vanaf cadet (13 jaar en ouder) - Trainer: Sandra Stals en Kjell Provost.Wedstrijden

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat alle sportcompetities verboden zijn tot 1 augustus 2020. De Vlaamse Atletiekliga annuleert daarom alle Vlaamse wedstrijden tot en met 31 juli 2020. Geannuleerde wedstrijden worden niet herplaatst in de kalender. Ook kampioenschappen worden niet verplaatst, met uitzondering van de Belgische kampioenschappen op voorwaarde dat er een relevante datum kan worden gevonden.