Ledeninfo

Leeftijdscategorieën

Atleten worden voor de trainingen en wedstrijden ingedeeld in een categorie op basis van hun leeftijd. De categorie wordt bepaald door het geboortejaar van de atleet. Enkel master word je op de dag van je verjaardag zelf. Als je in een lopend seizoen bent begonnen als senior, en je wordt 35 jaar, dan ga je automatisch over naar de categorie master (met een nieuw borstnummer).


Voor het seizoen 2019-2020 is de indeling als volgt:

Categorie Geboortejaren
Kangoeroe 2014 - 2013
Benjamin 2012 - 2011
Pupiln 2010 - 2009
Miniem 2008 - 2007
Cadet 2006 - 2005
Scholier 2004 - 2003
Junior 2002 - 2001
Senior vanaf 2000
Masters vanaf de 35ste verjaardag

Trainingen

Alle trainingen gaan door in het stedelijk sportpark 'De Lenspolder' in Nieuwpoort, tenzij anders aangegeven door de trainer. Na de opwarming wordt de groep in kleinere groepen opgesplitst.


Woensdag 17.45u-18.45u: kangoeroes, benjamins en 1ste jaars pupillen.

Woensdag 19.00u-20.15u: 2de jaars pupillen en miniemen.

Woensdag 18.00u-19.30u: vanaf cadet: fond & halve fond (of na afspraak met de trainer).


Vrijdag 17.45u-18.45u: kangoeroes, benjamins en 1ste jaars pupillen.

Vrijdag 19.00u-20.15u: 2de jaars pupillen en miniemen.

Vrijdag 18.15u-20.15u: vanaf cadet: fond & halve fond (of na afspraak met de trainer).


Zaterdag 10.30u-12.00u: speerwerpen (trainer: Inge Verhelst)


Zondag: vanaf cadet: fond & halve fond (enkel na afspraak met de trainer).


Wedstrijdkalender

Deelnemen aan wedstrijden is heel belangrijk. Hierdoor kun je zien of de trainingen vruchten afwerpen.


Ga je voor het verbeteren van je eigen prestatie, voor een clubrecord of eventueel een Belgisch record ... Het maakt allemaal niet uit, zolang je maar met plezier meedoet.


In het sportpark De Lenspolder organiseert MACW Nieuwpoort jaarlijks een aantal wedstrijden, maar ook op andere wedstrijden proberen we met een grote delegatie de eer van de club hoog te houden.


Elk seizoen wordt een selectie gemaakt van wedstrijden waar de club met minstens één begeleider/trainer aanwezig zal zijn. In het document hieronder staan de wedstrijden met de starturen en vertrektijden. (Let wel, de opgegeven tijden zijn onder voorbehoud van aanpassingen.)

Bekijk hier de:

- wedstrijdkalender winter 2019-2020

- wedstrijdkalender zomer 2019 (benjamin, pupil, miniem)


Vertrouwenspersoon

MACW wil al haar atleten, en specifiek de jeugdatleten, een aangename sportomgeving bieden waarin atletiek op een ontspannen, plezierige en ongestoorde wijze kan beoefend worden. Pesten of andere vormen van ongepast (ook seksueel grensoverschrijdend) gedrag verstoort dat en helaas gebeurt het overal. Geen enkele sportclub kan of mag beweren dat dergelijk ongepast gedrag nooit voorvalt of zal voorvallen. Vaak is een atleet het slachtoffer van pesterij of ongewenst gedrag zonder dat de trainers of het bestuur dit merken. Meestal omdat de atleet er niet over durft of wil praten. Of niet weet tot wie hij/zij zich moet wenden. Om te voorkomen dat je ermee blijft rondlopen of je lidmaatschap opzegt, heeft MACW voor alle leden van alle afdelingen een vertrouwenspersoon aangesteld. De vertrouwenspersoon is een aanspreekpunt voor alle atleten die het slachtoffer zijn van pesterijen of andere vormen van ongepast gedrag (ook de ouders of andere betrokkenen kunnen een gesprek aanvragen). De vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht en staat ‘boven’ de organisatie.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Zonder toestemming van de atleet zal de vertrouwenspersoon die informatie niet aan derden bekendmaken.


Heb je behoefte aan een vertrouwelijk gesprek? Dan kun je altijd contact opnemen met onze vertrouwenspersoon:

Filip Feys

0491-71 38 25

magnoliabvba@gmail.com

Mail de vertrouwenspersoon