Ledeninfo

Leeftijdscategorieën

Atleten worden voor de trainingen en wedstrijden ingedeeld in een categorie op basis van hun leeftijd. De categorie wordt bepaald door het geboortejaar van de atleet. Enkel master word je op de dag van je verjaardag zelf. Als je in een lopend seizoen bent begonnen als senior, en je wordt 35 jaar, dan ga je automatisch over naar de categorie master (met een nieuw borstnummer).


Voor het seizoen 2020-2021 is de indeling als volgt:

Categorie Geboortejaren
Kangoeroe 2017 - 2016
Benjamin 2015 - 2014
Pupil 2013 - 2012
Miniem 2011 - 2010
Cadet 2009 - 2008
Scholier 2007 - 2006
Junior 2005 - 2004
Senior vanaf 2003
Masters vanaf de 35ste verjaardag

Trainingen

Alle trainingen gaan door in het stedelijk sportpark 'De Lenspolder' in Nieuwpoort, tenzij anders aangegeven door de trainer. Na de opwarming wordt de groep in kleinere groepen opgesplitst.


Maandag 18.30u-19.45u: pupillen en miniemen.


Woensdag 17.15u-18.15u: kangoeroes, benjamins.

Woensdag 18.00u-19.30u: vanaf cadet: looptraining.

Woensdag 18.30u-20.00u: vanaf cadet: afstandslooptraining.


Donderdag 18.30u-19.45u: pupillen en miniemen.


Vrijdag 17.15u-18.15u: kangoeroes, benjamins.

Vrijdag 18.00u-19.30u: vanaf cadet: looptraining + sprint/horden.


Zaterdag 10.30u-12.30u: vanaf miniem: speerwerpen


Wedstrijdkalender

Deelnemen aan wedstrijden is heel belangrijk. Hierdoor kun je zien of de trainingen vruchten afwerpen.


Ga je voor het verbeteren van je eigen prestatie, voor een clubrecord of eventueel een Belgisch record ... Het maakt allemaal niet uit, zolang je maar met plezier meedoet.


In het sportpark De Lenspolder organiseert MACW Nieuwpoort jaarlijks een aantal wedstrijden, maar ook op andere wedstrijden proberen we met een grote delegatie de eer van de club hoog te houden. Het meest recente overzicht vind je op www.atletiek.nu. Via die website kan ook ingeschreven worden.


Elk seizoen wordt een selectie gemaakt van wedstrijden waar de club met minstens één begeleider/trainer aanwezig zal zijn. Vraag er gerust naar tijdens de trainingen)


Vertrouwenspersoon

MACW wil al haar atleten, en specifiek de jeugdatleten, een aangename sportomgeving bieden waarin atletiek op een ontspannen, plezierige en ongestoorde wijze kan beoefend worden. Pesten of andere vormen van ongepast (ook seksueel grensoverschrijdend) gedrag verstoort dat en helaas gebeurt het overal. Geen enkele sportclub kan of mag beweren dat dergelijk ongepast gedrag nooit voorvalt of zal voorvallen. Vaak is een atleet het slachtoffer van pesterij of ongewenst gedrag zonder dat de trainers of het bestuur dit merken. Meestal omdat de atleet er niet over durft of wil praten. Of niet weet tot wie hij/zij zich moet wenden. Om te voorkomen dat je ermee blijft rondlopen of je lidmaatschap opzegt, heeft MACW voor alle leden van alle afdelingen een vertrouwenspersoon aangesteld. De vertrouwenspersoon is een aanspreekpunt voor alle atleten die het slachtoffer zijn van pesterijen of andere vormen van ongepast gedrag (ook de ouders of andere betrokkenen kunnen een gesprek aanvragen). De vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht en staat ‘boven’ de organisatie.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Zonder toestemming van de atleet zal de vertrouwenspersoon die informatie niet aan derden bekendmaken.


Heb je behoefte aan een vertrouwelijk gesprek? Dan kun je altijd contact opnemen met onze vertrouwenspersoon:

Filip Feys

0491-71 38 25

magnoliabvba@gmail.com

Mail de vertrouwenspersoon